JADŁOSPIS NA DNI 11.10 – 15.10.2021r.

                      

11.10.2021 r.- Poniedziałek

Śniadanie: płatki kukurydziane(25g) z mlekiem(200ml), pieczywo pszennożytnie i orkiszowe(40g) z masłem, serem żółtym(20g), pomidorem(5g),szczypiorkiem(5g), papryką(5g) herbata owocowa(200ml);

II śniadanie: jabłko(50g), śliwki(40g);

Obiad: zupa grochowa z ziemniakami(250ml);(seler)

Obiad: makaron spaghetti  z pszenicy durom w warzywnym sosie bolonese z mięsem z łopatki(160g), kompot wieloowocowy(200ml);

12.10.2021 r.- Wtorek

Śniadanie: weka  pszenna(40g) z masłem, pomidorem(20g) i kiełkami słonecznika(3g), ser biały(80g) z rzodkiewką(20g) i szczypiorkiem, kakao na mleku (200ml)lub herbata z cytryną(200ml);

II śniadanie: kefir naturalny z jagodami(200ml)- wyrób własny, biszkopt(2szt);

Obiad: zupa  barszcz czerwony  z  ziemniakami(250ml); (seler, śmietana)

Obiad: burger z miruny(60g), ziemniaki(100g), surówka z kiszonej kapusty i jabłek(70g), napar z mięty(200ml);  

13.10.2021 r.- Środa

Śniadanie: płatki owsiane(25g)  na mleku(200ml)z rodzynkami , pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(40g) z masłem, szynką wieprzową gotowaną(20g), jajkiem, papryka(10g), rzodkiewka(5g),ogórek zielony(20g), herbata z cytryną(200ml);

II śniadanie: sok jednodniowy(150ml)-PYŁEK(jabłko, pomarańcza, cytryna, kurkuma), pałeczka kukurydziana(2szt);

Obiad: zupa jarzynowa z brukselką i ziemniakami-(250ml) (seler, śmietana)

Obiad: mięso z indyka(80g) w sosie słodko – kwaśnym – papryka czerwona, kukurydza, groszek, ananas, pomidory( 100g), ryż(80g),  kompot wieloowocowy(200ml);

14.10.2021 r. – Czwartek

Śniadanie: pieczywo pszennożytnie i kukurydziane(40g)  z masłem, kabanos drobiowy(20g), ogórek kiszony(10g), kukurydza(5g),rzodkiewka(5g),pomidory koktajlowe(20g), kawa zbożowa na mleku(200ml) lub herbata z cytryną(200ml);

II śniadanie: jogurt naturalny z truskawkami i płatkami migdałowymi(200ml);

Obiad: zupa krem z kabaczka z ziarnami słonecznika(250ml); (seler, śmietana)

Obiad: placki z kaszy kuskus z dodatkiem twarogu (160g)z jogurtem greckim(20g), surówka z marchewki i jabłka(100g), napar z melisy(200ml);                                     

15.10.2021 r. – Piątek

Śniadanie: musli owocowe na mleku (180ml), pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(40g) z masłem, schab pieczony(20g), papryka(10g), ogórek kiszony(10g), pomidor(5g),szczypior(5g), herbata z cytryną(200ml);

II śniadanie: sałatka owocowa – jabłko, kiwi, banan, brzoskwinia-(100g);

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem nitki z pszenicy durom(250ml); (seler, śmietana)

Obiad: polędwiczki wieprzowe(60g) z pieczarkami(20g) w sosie śmietanowym(20g), ziemniaki(100g), surówka z kapusty pekińskiej w sosie winegret(100g), napar z rumianku(200ml);

  *Woda źródlana dla dzieci jest dostępna na salach.                                                      

                       *Zastrzegamy sobie prawo do zmian.

 

    JADŁOSPIS NA DNI 18.10 – 22.10.2021r.                      

18.10.2021 r.- Poniedziałek

Śniadanie: płatki zbożowemlekiem(180ml), pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste (40g)z masłem, kiełbasą kanapkową(20g), ogórek zielony(20g), kiełki rzodkiewki(10g),papryka(20g), herbata owocowa(200ml);

II śniadanie: warzywa do chrupania(90g)(papryka, ogórek, marchewka) z dipem jogurtowo-ziołowym(20g),

Obiad: zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami(250ml);(seler)

Obiad: ziemniaki(100g), kotlet mielony z mięsa wieprzowego(80g), surówka z buraczków i jabłka(150g), napar z melisy(200ml);

19.10.2021 r.- Wtorek

Śniadanie: bułka  pszenna(40g) z masłem, jajko(1/2), sos jogurtowomajonezowy(5g), pomidor(20g), ogórek kiszony(20g), sałata (5g), kakao na mleku(200ml)lub  herbata z cytryną(200ml);

II śniadanie: kefir naturalny z malinami (200ml), wafel ryżowy 1szt;

Obiad: zupa marchewkowa – krem ze słonecznikiem(250ml);(seler, śmietana)

Obiad: makaron z pszenicy durom(100g)pesto z brokuły(50g)mięso drobiowe(80g), napar owocowy(200ml);

20.10.2021 r.- Środa

Śniadanie: kasza manna  na mleku z sokiem malinowym(180g) , pieczywo pszennożytnie i orkiszowe(40g) z masłem, ser żółty(20g),pomidory(20g) papryka(20g), szczypior(5g), herbata owocowa(200ml);

II śniadanie: sok jednodniowy(150ml)-MARCHEWKOWE POLE(jabłko, marchew, pietruszka, cytryna), banan(1szt);

Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami(250ml); (seler, śmietana)

Obiad: kasza gryczana(100g), bitki z indyka w sosie własnym(80g), surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i pomarańczy(100g), napar z melisy(200ml); 

21.10.2021 r. – Czwartek

Śniadanie: pieczywo pszennożytnie i kukurydziane(40g) z masłem, ser żółty(20g) pasta z pieczonego łososia i suszonych pomidorów(50g), ogórek kiszony(5g), szczypior(5g), kawa zbożowa na mleku (200ml)lub herbata z cytryną(200ml);

II śniadanie: koktajl na jogurcie naturalnym z truskawkami i posypka z gorzkiej czekolady;

Obiad: zupa gulaszowa – mięso mieszane, papryka, pomidory, ziemianki, włoszczyzna w tym seler(250ml);

Obiad: jajko(1szt) w lekkim sosie koperkowym(10g), ziemniaki(100g), marchewka z groszkiem na ciepło(100g), kompot wieloowocowy(200ml);

22.10.2021 r. – Piątek

Śniadanie: musli z mlekiem(180g) , pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(40g) z masłem, szynką wieprzową(20g), ogórek konserwowy(10g), kukurydza(5g), sałata roszponka(5g), pomidor(5g), herbata owocowa(200ml);

II śniadanie: fasolka szparagowa z masłem(70g);

Obiad: zupa kalafiorowa z drobnym makaronem z pszenicy durom (250ml); (seler, śmietana);

Obiad: ziemniaki(100g), burger z miruny(80g), surówka z kapusty kiszonej i jabłek(100g), napar z mięty(200ml);

 

  *Woda źródlana dla dzieci jest dostępna na salach.                               

                       *Zastrzegamy sobie prawo do zmian.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub wywarze warzywnym z dodatkiem masła. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód. Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.

 

 

 

  JADŁOSPIS   NA DNI  27.09. – 01.10.2021 r.

27.09.2021r.-poniedziałek;

Śniadanie: musli bezcukrowe(25g) z mlekiem(200ml), pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(35g)z masłem(5g), serem żółtym  gouda(20g),kolorową papryką(20g), pomidorem(20g) i świeżą bazylią(3g), herbata malinowa(200ml);

II śniadanie: sałatka owocowa (jabłka, brzoskwinie, kiwi, winogron ciemny)-(150g);    

Obiad: : barszcz ukraiński z fasolką i ziemniakami – (250ml)(seler, śmietana, masło);

Obiad: kotlet mielony z indyka(60g) i kaszy kuskus(40g), ogórek kiszony(50g), surówka z kapusty pekińskiej i marchewki (150g) z sosem jogurtowomajonezowym(20g),kompot wieloowocowy(200ml);

28.09.2021r.-wtorek;

Śniadanie: pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(35g) z masłem(5g), kabanos drobiowy(50g), papryka(20g), ogórek kiszony(20g), pomidor koktajlowy(30g), oliwki(5g), kawa zbożowa na mleku(200ml)  lub herbata z cytryną(200ml);

II śniadanie: jogurt naturalny(150ml) z bananem(50g) i posypką z gorzkiej czekolady(1g);

Obiad: zupa żurek z ziemniakami i jajkiem(1/2 szt.) – (250ml) (gluten, seler);

Obiad: risotto z dodatkiem włoszczyzny, kukurydzy i mięsa wieprzowego – (180g),  sos pomidorowy(20ml)(gluten), kompot wieloowocowy(200ml);

29.09.2021r.-środa;

Śniadanie: kasza manna na mleku(200ml) z sokiem malinowym(5ml), pieczywo  pszennożytnie i wieloziarniste(35g) z masłem(5g), pastą z ciecierzycy i suszonych pomidorów(30g), kiełki rzodkiewki(2g), ogórek kiszony(30g), oliwki(5g) , herbata z dzikiej róży(200ml);

II śniadanie: sok jednodniowy(150ml) –  KAPRYS( jabłko, marchew, pomarańcz, burak), ciastko owsiane(2szt);

Obiad: zupa krem marchewkowy(250ml)  z pestkami dyni(5g)(seler, śmietana, masło);                                                                                                                     

Obiad: burger rybny z miruny(80g), panierowany(gluten, jaja), pieczony, ziemniaki(150g), surówka z buraczków i jabłka(150g), napar z mięty(200ml);                                                                                                                                                 

30.09.2021r.-czwartek; 

Śniadanie: pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(35g)z masłem)5g), serem żółtym(20g), jajkiem(25g), zielonym ogórkiem(20g) i roszpunką(3g), kakao na mleku(200ml) lub herbata z cytryną(200ml);

 II śniadanie: kefir naturalny(150ml) z truskawkami, pałeczka kukurydziana;

Obiad: rosół z makaronem nitki z pszenicy durom – (250ml)(seler);

Obiad: jesienny kociołek( kabaczek, dynia, marchew, papryka, pomidory – 150g), mięso z łopatki(60g), ziemniaki(150), lemoniada z miodem i cytryna – wyrób własny(200ml);                                                                                                  

01.10.2021r. –piątek;

Śniadanie: płatki jęczmienne(25g) na mleku(200ml), pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(35g)z masłem(5g),szynką wieprzową gotowaną(20g) i żółtym serem(20g) pomidorem(20g), kiszonym ogórkiem(20g) i szczypiorkiem(3g),  herbata z dzikiej róży(200ml);

II śniadanie: gruszka(50g) jabłko(50g);

Obiad zupa jarzynowa z ziemniakami i fasolką szparagową- 250ml(seler, śmietana10g);

Obiad: pierogi ruskie(5szt) – wyrób własny(gluten, jaja), mizeria ze śmietaną(150g), napar z melisy(200ml);

   *Zastrzegamy sobie prawo do zmian.

*Woda źródlana dla dzieci jest dostępna na salach.

 

     JADŁOSPIS  NA DNI   04.10. – 08.10.2021r.            

04.10.2021r.-poniedziałek;

Śniadanie: płatki kukurydziane(25g) z mlekiem(200ml), pieczywo  pszennożytnie i wieloziarniste(35g) z masłem(5g), sałatą zieloną(5g), szynką drobiowa(20g), pomidorem(20g) i kiszonym ogórkiem(20g), herbata owocowa(200ml);

II śniadanie: śliwka(50g), jabłko(50g)

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem z pszenicy durum z zielona pietruszką– (250ml)(seler, śmietana, masło);

Obiad: filet z kurczaka(80g), panierowany(jaja, gluten), pieczony, ziemniaki(150g)z koperkiem, mizeria(100g)ze śmietaną(10ml), napar z melisy(200ml);

05.10.2021r.-wtorek; 

Śniadanie: pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(35g) z masłem(5g), zielonym ogórkiem(20g) i szczypiorkiem(5g), parówka z szynki(50g)  z ketchupem(5g), kawa zbożowa na mleku(200g) lub herbata z cytryną(200ml);

II śniadanie: warzywa do chrupania( marchewka(40g), papryka(40g), ogórek kiszony(40g), kalarepka(40g) z dipem jogurtowym(50ml);

Obiad: zupa wiejska z ziemniakami i zacierką(jaja, gluten) na boczku z zielona pietruszką i koperkiem – 250ml),(seler);

Obiad: kopytka – wyrób własny(jaja, gluten)-(150g), brokuły na parze z masłem(100g) kompot wieloowocowy(200ml)

06.10.2021r.-środa;

Śniadanie: płatki ryżowe(25g) na mleku(200ml), pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(35g) z masłem(5g) szynką wieprzową(20g), pomidorem(20g) i szczypiorkiem(3g), herbata owocowa(200ml);

II śniadanie: sok jednodniowy(150ml) – Na Straganie (jabłko, seler naciowy, cytryna)ciastko zbożowe z bakaliami(2szt);

Obiad: zupa krem z  dyni(20g) ze słonecznikiem(5g) – (250ml)(seler, śmietana, masło);                                                                                                                     

Obiad: burger z dorsza(80g) na zielonej sałacie, ziemniaki(150g) z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty i jabłka(150g), napar miętowy(200ml);

07.10.2021r.-czwartek;

Śniadanie: pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(35g) z masłem(5g), twarożek(50g) z miodem(5g) i bakaliami(10g), borówki amerykańskie(20g), kakao na mleku(200ml) lub herbata z cytryną(200ml);

II śniadanie:  jabłko(50g), kiwi(50g);

Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami i zielona pietruszką –(250ml)(seler, śmietana, masło);

Obiad: medaliony z indyka(60g) w sosie własnym z koperkiem, kasza jęczmienna(150g) (pęczak), surówka z buraczków i jabłka(120g), sok tłoczony 100%(200ml);

08.10.2021r. –piątek;

Śniadanie: płatki owsiane(25g) na mleku(200ml),pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(35g) z masłem(5g),serem żółtym(20g) pastą z tuńczyka(20g) z koperkiem, pomidor(20g), roszponka(3g0, papryka(20g), ogórek kiszony(20g), herbata malinowa(200ml);

II śniadanie: bukiet  warzyw(100g) na parze z sezamem(3g);

Obiad: zupa fasolowa z kiełbasą i ziemniakami zieloną pietruszką(seler);                                                                                                                     

Obiad: makaron(150g) z pszenicy durom z białym serem(50g) i szpinakiem(20g), kompot wieloowocowy(200ml);

* Zastrzegamy sobie prawo do zmian.

*Woda źródlana dla dzieci jest dostępna na salach.  

      Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym z dodatkiem masła i włoszczyzny(50g na porcję)oraz ziemniaków(50g na porcję)makaronu lub kaszy(20g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód(5g na porcję).Napary, herbaty zwykłe i owocowe oraz kawa zbożowa i kakao podawane są z dodatkiem cukru lub miodu(5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.

                                                                                                                                         

 

 

 

         JADŁOSPIS NA DNI 13.09. – 17.09.2021r.                     

13.09.2021 r.- Poniedziałek

Śniadanie: płatki kukurydziane(25g) z  mlekiem(200ml), pieczywo pszenno-żytnie i wieloziarniste(35g)  z masłem(5g), kiełbasą suchą krakowską(20g), pomidorem(20g), świeżą bazylią(3g) i kiełkami rzodkiewki(5g), herbata owocowa(200ml+5g cukier);

II śniadanie: owocowy talerzyk : brzoskwinia, jabłko, śliwki(150g);

Obiad: zupa szpinakowa(10g) z ziemniakami(50g) – (250g) (seler, śmietana)

Obiad: makaron(100g)  zapiekany z jabłkiem(50g+2g cynamon) i polewą śmietanowo- jogurtową(100g+8 g cukier), napar z melisy(200ml);     

 

14.09.2021 r.- Wtorek

Śniadanie: pieczywo pszenno-żytnie i wieloziarniste(35g)z masłem(5g) twarożek (60g)na słodko z brzoskwiniami(20g), kakao na mleku (200ml+5g cukier) lub herbata z cytryną(200ml+5g cukier);

II śniadanie: koktajl truskawkowy(10g) na jogurcie naturalnym (150 ml) – wyrób własny, pałeczka kukurydziana;

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem nitki z pszenicy durom – (250ml); (seler, śmietana)

Obiad: kasza bulgur(100g), pierś z kurczaka(60g) w sosie curry, surówka z marchewki, ananasa i jabłka(100g),  napar z owoców leśnych(200ml);

 

15.09.2021 r.- Środa

Śniadanie: płatki żytnie(25g) na mleku(200ml) z rodzynkami(10g), pieczywo pszenno-żytnie i wieloziarniste(35g) z masłem(5g), polędwicą drobiową(20g), ogórkiem zielonym(20g), papryką(20g) i kukurydzą(10g), herbata owocowa(200ml+5g cukier);

II śniadanie: sok jednodniowy(150ml) – PASTELOWY(jabłko, czerwona kapusta, cytryna), banan(1szt);

Obiad: zupa z zielonego groszku(20g, ziemniaki 50g) – krem ze słonecznikiem(5g) – 250ml (seler, śmietana)

Obiad: gołąbki przyjazne dzieciom  (bez zawijania- ryż(20g), kapusta(50g), mięso mieszane(60g)) , sos pomidorowy(20g), napar rumianku(200ml+5g cukier);

 

16.09.2021 r. – Czwartek

Śniadanie: pieczywo pszenno-żytnie i wieloziarniste(35g) z masłem(5g), zielonym ogórkiem(20g), pomidorem(20g) i szczypiorkiem(5g), kiełbasa pieczona(60g), ketchup(5g), kawa zbożowa na mleku(200ml+5g cukier) lub herbata z cytryną(200ml+5g cukier)

II śniadanie: kefir naturalny(150ml)  z malinami(20g), biszkopt 2szt;

Obiad: zupa ogórkowa(20g) z ryżem(20g) – 250ml (seler, śmietana10g)

Obiad: ziemniaki(150g) , jajko(60g), marchewka z groszkiem na ciepło(150g), napar z mięty(200ml+5g cukier);

 

17.09.2021 r. – Piątek

Śniadanie: płatki owsiane(25g) na  mleku(200ml) pieczywo pszenno-żytnie i wieloziarniste(35g) z masłem(5g), serem żółtym(20g) kolorową papryką(20g), sałatą roszpunką(5g)  i kiszonym ogórkiem(20g), herbata owocowa(200ml+5g cukier);

II śniadanie: kiwi(30g), jabłko(50), gruszka(50g),

Obiad: zupa jarzynowa(50)  z ryżem(20g) – 250ml (seler, śmietana 10g);

Obiad: kotlet schabowy(80g), panierowany(jaja, gluten), pieczony, ziemniaki(150g+3g koperek), mizeria(100g) ze śmietaną(10g), napar z melisy(200ml+5g cukier);

 

  *Woda źródlana dla dzieci jest dostępna na salach.                                                      

                       *Zastrzegamy sobie prawo do zmian.

 

                  

                       JADŁOSPIS NA DNI 20.09. – 25.09.2021r.                      

20.09.2020 r.- Poniedziałek

Śniadanie: musli(25g) na mleku(200), pieczywo  pszenno-żytni i wieloziarniste(35g)z masłem(5g) serem żółtym(20g), polędwicą drobiową(20g) pomidorem(20g), świeżą bazylią(3g),ogórkiem konserwowym(5g)  herbata owocowa(200ml+5g cukier);

II śniadanie: warzywny talerzyk: zielony ogórek(40g), papryka(40g), marchewka(40g) dip z jogurtu greckiego(100g)

Obiad: zupa kalafiorowa( 250g) – kalafior(50g) seler, śmietana 10g;

Obiad: makaron spaghetti(100g) z pszenicy durom z pomidorowo-warzywnym sosem bolonese(60g) mięso wieprzowe(60g) , kompot wieloowocowy (200m+5g cukier);      

 

21.09.2021 r.- Wtorek

Śniadanie: pieczywo pszenno-żytni i wieloziarniste(35g)  z masłem(5g) twarożek(80g) z rzodkiewką(10g) i szczypiorkiem(3g), kakao na mleku (200ml +5g cukier) lub herbata z cytryną(200ml+5gcukru);

II śniadanie: winogron(50g), śliwki(50g);

Obiad: barszcz czerwony(250g)- krem z grzankami(10g), buraki(50g) seler, śmietana 10g;

Obiad: ziemniaki(150g+koperek3g), udko z kurczaka(100g) pieczone, surówka z sałaty lodowej z pomidorami(150g) i polewą majonezowo- jogurtową10g, napar owocowy(200ml+5g cukier);

 

22.09.2021 r.- Środa

Śniadanie: płatki jęczmienne(25g) na mleku(200ml) z borówkami(10g) pieczywo pszennożytnie i wieloziarniste(35g)z masłem(5g) kiełbasą suchą krakowską(20g), pomidory koktajlowe(50g), ogórek kiszony(20g), kukurydza(20g), herbata owocowa(200ml+5g cukier);

II śniadanie: sok jednodniowy – jabłko, kalafior, cytryna(150ml), pałeczka kukurydziana;

Obiad: zupa grochowa(250g) – ziemniaki(50g+groch10g) seler;

Obiad: pierogi leniwe(100g)-wyrób własny( jaja, gluten), surówka z marchewki i jabłek(150g), napar z rumianku(200ml+5g cukier);

 

23.09.2021 r. – Czwartek

Śniadanie: pieczywo pszenno-żytnie i wieloziarniste(35g) z masłem(5g) parówka z szynki(60g) keczup(5g),ogórek zielony(20g) rzodkiewka(20g)szczypior(5) kawa zbożowa na mleku(200ml+5g cukier) lub herbata z cytryną(200ml+5gcukier);

II śniadanie: jogurt naturalny z bananem -150g (banan 50g, posypka z gorzkiej czekolady2g, płatki migdałowe5g);

Obiad: zupa solferino z pomidorami(10g), zielonym groszkiem(20g), ziemniakami(50g) i zieleniną(5g) –  (250ml) (seler);

Obiad: karczek(80g) duszony z  żurawiną(10g) w sosie własnym, ziemniaki(150g+3gkoperek), surówka z selera i ananasa(100g) ze śmietaną10g, kompot wieloowocowy(200ml+5g cukier);

 

24.09.2021 r. – Piątek

Śniadanie: płatki owsiane(25g)na mleku(200ml) z rodzynkami(10g), pieczywo pszenno-żytnie i wieloziarniste(35g)z masłem(5g), jajkiem(25g), pomidorem(20g), papryką(20g) i szczypiorkiem(5g), herbata owocowa(200ml+5g cukru);

II śniadanie: jabłko(50), gruszka(50g);

Obiad: rosół (250ml) z makaronem nitki z pszenicy durom(20g) seler

Obiad: ziemniaki(150g+3g koperek), burger z miruny(80g) panierowany(jaja, gluten), pieczony, surówka z buraczków i jabłka(100g) napar z mięty(200ml +5g cukier);

 

  *Woda źródlana dla dzieci jest dostępna na salach.                                                      

                       *Zastrzegamy sobie prawo do zmian.

Zupy przygotowywane są na wywarze mięsno-warzywnym lub wywarze warzywnym z dodatkiem masła (5g na porcję) i dodatkiem włoszczyzny (50g na porcję). Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Kompoty z owoców sezonowych lub mrożonych gotowane są na wodzie z owocami i dodatkiem substancji słodzących – cukier, miód(5g na porcję). Alergeny oznaczono wytłuszczonym drukiem.